ΥΠΕΣ: 55,2 εκατ. Ευρώ σε Δήμους για τη μισθοδοσία σχολικών καθαριστών

Ακολουθήστε μας

ΥΠΕΣ: Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην κατανομή ποσού ύψους 55.243.679,49 ευρώ προς τους Δήμους της χώρας, με σκοπό την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες για το διδακτικό έτος 2024-2025. Η χρηματοδότηση αφορά προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και καλύπτει την περίοδο έως και τον Ιούνιο του 2025.

Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ελήφθη στη βάση των προβλεπόμενων διατάξεων και εγκρίσεων της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, και στοχεύει στην απρόσκοπτη λειτουργία της καθαριότητας των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα ποσά θα κατανεμηθούν από τον λογαριασμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων, ο οποίος τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε δύο δόσεις. Σε περίπτωση που προκύψει αδιάθετο ποσό μετά την εξόφληση της δαπάνης μισθοδοσίας, αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί είτε για την κάλυψη μελλοντικών μισθοδοσιών είτε για άλλες λειτουργικές ανάγκες των Δήμων.

Τα ποσά που λαμβάνουν κάποιοι Δήμοι ενδεικτικά

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι:

Δήμος Αθηναίων: 1.833.956,46 €

Δήμος Θεσσαλονίκης: 1.225.378,98 €

Δήμος Πειραιά: 736.637,22 €

Δήμος Πατρέων: 1.137.264,48 €

Δήμος Ηρακλείου: 925.789,68 €

Η χρηματοδότηση καλύπτει τόσο τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρωτοβουλία αυτή διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την παροχή ασφαλούς και καθαρού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους δικαιούχους Δήμους, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τελευταία Νέα

Οινούσσες: Ξεκινά η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για το έργο Ανάπλασης του εσωτερικού...

Θρήνος στο Λεωνίδιο – Έφυγε από τη ζωή ο επί 28 χρόνια δήμαρχος

Το Λεωνίδιο θρηνεί σήμερα την απώλεια του επί 28...

Δήμος Καλαμαριάς: Αυτοψία Δήμα στην Οδό Πόντου – «Άμεση πρόσβαση στους σταθμούς του Μετρό»

Την περιοχή της οδού Πόντου στην Καλαμαριά επισκέφθηκε, σήμερα,...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες