Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Άστραψε και βρόντηξε» ο Μουτζούρης για το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου

Ακολουθήστε μας

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ευθεία βολή προς την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης. Αφορμή για αυτή την ενέργεια στάθηκε η κατάσταση του δρόμου Καλλονής – Σιγρίου, που αν και χαρακτηρίστηκε ως έργο εμβληματικό, παραμένει κλειστός λόγω κατολισθήσεων.

Ο Κώστας Μουτζούρης κατά την συνάντησή του με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα για τις καταπτώσεις βράχων στη Μελίντα, απηύθυνε έκκληση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, τονίζοντας πως: «Είναι ντροπή να κλείνει ένας δρόμος που εγκαινιάστηκε

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, ο δρόμος που εγκαινιάστηκε παρουσία του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, σήμερα παραμένει κλειστός λόγω καταπτώσεων βράχων και άλλων τεχνικών προβλημάτων.

Όπως τόνισε σε έντονο ύφος: «Είναι ντροπή όταν έγιναν εγκαίνια από τον ίδιο Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό να έχουμε κλειστεί την οδό γιατί υπάρχουν καταπτώσεις πρανών και άλλα προβλήματα. Να μας δώσουν τα χρήματα και το κάνουμε εμείς. Αν δεν θέλουν να μας δώσουν τα λεφτά, το κάνουμε εμείς. Να μας δώσουν τα κονδύλια και θα το ολοκληρώσουμε εμείς τον δρόμο, που αγαπάμε τον τόπο.».

Ο Περιφερειάρχης, που έχει ήδη γνωστοποιήσει το θέμα στο αρμόδιο υπουργείο, ζήτησε είτε άμεση αποκατάσταση του δρόμου, είτε μεταφορά των προβλεπόμενων κονδυλίων στην Περιφέρεια.

Να σημειωθεί, ότι ο δρόμος που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2024, παραμένει κλειστός σε αρκετά σημεία του λόγω προβλημάτων ασφάλειας.

Ως εκ τούτου ταλαιπωρούνται καθημερινά οι κάτοικοι, καθυστερούν οι μετακινήσεις, και βιώνουν αυξημένο κόστος οι επαγγελματίες της δυτικής Λέσβου.

Μετά τα πρώτα προβλήματα που παρουσίασε, εμφανίζοντας σοβαρές τεχνικές αδυναμίες, ελλιπείς παρεμβάσεις στα πρανή και προβλήματα απορροής υδάτων, τον Δεκέμβριο του 2024, η Περιφέρεια διαβίβασε στο Υπουργείο αίτημα κατόπιν συνεδρίασης και ζήτησε τη διενέργεια εργασιών αποκατάστασης είτε μέσω επέκτασης της εργολαβίας είτε με νέα σύμβαση.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, την άνοιξη του 2025, το ίδιο το Υπουργείο απαγόρευσε την κυκλοφορία σε μεγάλο τμήμα του δρόμου, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης ούτε σαφές χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Τελευταία Νέα

Γιώργος Οικονόμου: Ο αυτοδιοικητικός που υπόσχεται… διαφάνεια με καταγγελίες και όχι με πράξεις

Αγία Παρασκευή: Ο Γιώργος Οικονόμου έχει επιλέξει να οικοδομήσει...

Γιώργος Οικονόμου: Εκείνοι είναι οι λάθος και αυτός ο Mr. «σωστός»

«Τι είχες Γιώργο, τι είχα πάντα» λέει μία λαϊκή...

ΕΝΠΕ: Αυτές είναι οι 13 προτάσεις για τη νησιωτικότητα

ΕΝΠΕ: Η συμμαχία των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών της χώρας,...

Στο Μαξίμου ο Δούκας – Η καθημερινότητα των Αθηναίων στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Μητσοτάκη

Χάρης Δούκας: Η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες