Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026

Νίκος Παπαθανάσης: Νέα αύξηση του προϋπολογισμού κατά 250 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε μας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης ανακοινώνει την αύξηση του προϋπολογισμού της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021-2027.

Συγκεκριμένα, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση των διαθέσιμων πόρων έρχεται σε απάντηση των εξαιρετικά ποιοτικών προτάσεων που κατατέθηκαν και πλέον η χρηματοδότηση θα καλύπτει πάνω από το 68% των προτάσεων. Σημειώνεται πως μέχρι πριν την αύξηση επιδοτήθηκαν 3.313 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,09 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4.600 επενδυτικά σχέδια και θα προσεγγίζουν τα  1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τονίζεται ότι έχουν κατατεθεί 6.669 αιτήσεις για σχετική χρηματοδότηση σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε: « Η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Πολύ περισσότερο στον Τουρισμό που αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο κάθε ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους να λειτουργήσει προς όφελος της ανάπτυξης, για το περαιτέρω κλείσιμο του επενδυτικού κενού, για τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, τελικά για την σταθερή και μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων.»

Τελευταία Νέα

Καιρός: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Καιρός: Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν...

Χρίστος Δήμας: Παραδόθηκε το οδικό έργο Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Χρίστος Δήμας: Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το οδικό έργο Δημάριο...

ΥΠΠΟ: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στη Ρόδο

Σε επεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης της ρωμαϊκής οδού Cardo...

Νίκη Κεραμέως: Πρώτη η Ελλάδα στην αύξηση της απασχόλησης στον ΟΟΣΑ

Τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας που έχει σημειωθεί ποτέ σε...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες