Λιβάνιος-Χατζημάρκος: Συνάντηση με φόντο τον Νέο Κώδικα – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Ακολουθήστε μας

Για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και τις τελευταίες παρατηρήσεις σχετικά με το νέο Κώδικα, όπως αυτές διατυπώθηκαν και κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ, ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ως πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ο Γιώργος Χατζημάρκος, επανέλαβε στο Θοδωρή Λιβάνιο για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Περιφερειακών Αρχών, με στόχο την σταθερή πρόοδο των διαδικασιών ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο περιφερειάρχης επεσήμανε μα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η περίοδος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ως πρός τις προκλήσεις και ως πρός τις πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη. Κυρίαρχη πρωτοβουλία της περιόδου, ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε το τολμηρό βήμα, αντίστοιχο της αρχαιολογικής σκαπάνης, αφού χρειάστηκε να συγκεντρώσει διατάξεις απο περισσότερα απο 550 νομοθετήματα και με κάποιες απο αυτές να χρονολογούνται απο το 1926!

Συζητήσαμε τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, που θα μας δώσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Ο δικός μας σχεδιασμός, δεν αντιλαμβάνεται τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως το τέλος αυτής της—πραγματικά ενδιαφέρουσας— διαδρομής αλλά ως την αφετηρία ενός νέου μοντέλου που θα ενισχύσει ρόλο, αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα στην παραγωγή έργου.

Και η επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνει και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να ακολουθήσουν, της ψήφισης του νέου Κώδικα, και στο θέμα της χρηματοδότησης των Περιφερειών».

Τελευταία Νέα

Κεφαλονιά: Αυτός είναι ο δήμαρχος που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας της 19χρονης

Ποιος δήμαρχος δεν έμεινε στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα και...

Δήμος Καλαμάτας: Προχωρά το Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο

Το υπό κατασκευή Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας επισκέφτηκε...

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, στήριξη των πληγέντων και ενίσχυση με 10 κτηνιάτρους – Τι συζητήθηκε στο ΥΠΑΑΤ

Έκτακτη σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής...

Μετέωρα: Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία «Boris»

Στον Δήμο Μετεώρων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αποκατάστασης των ζημιών...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες