Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία

Ακολουθήστε μας

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης: Η κηδεία του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη θα γίνει την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2025, στις 13:00 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Χαλάνδρι.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, ο εξαίρετος συνάδελφος Παύλος (Ιάσων) Τριανταφυλλίδης.

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Η μακρά πορεία του στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ ξεκίνησε πολύ νωρίς, ήδη από το 1985, στην εφημερίδα «Αναγνώστης». Το 1993, συνέχισε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», την οποία διαδέχθηκε ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου, όπου συνέχισε για περισσότερο από μια δεκαετία ως προϊστάμενος του καλλιτεχνικού τμήματος της εφημερίδας. Συνεργάστηκε με πλήθος περιοδικών, μεταξύ άλλων τα: «Γυναίκα», «Πρόσωπα», «Εγώ», «Δίφωνο», «Mirror» και «Bazaar». Τα τελευταία χρόνια, αρθρογραφούσε τακτικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών», γράφοντας στη στήλη «Τρίτη Ματιά» κάθε Παρασκευή.

Συμμετείχε στα πρώτα βήματα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην εκπομπή «Κοκτέιλ» του «Mega Channel» ενώ συνεργάστηκε με τους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΕΤ1», «ΕΤ2», «Star Channel», σε εκπομπές για τις τέχνες και τον πολιτισμό, συνεντεύξεις και αφιερώματα.

Με έντονη ραδιοφωνική παρουσία, εργάστηκε στους σταθμούς «ΕΡΑ», «Top FM», «Flash», «ΑNT1» και στον «Αθήνα 9,84» όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος με την καθημερινή εκπομπή «Αθήνα, με ακούς;».

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης στην πολυετή σταδιοδρομία του, διακρίθηκε ως κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου, καλλιτεχνικός συντάκτης και αρθρογράφος. Χαράχτηκε στη μνήμη του κοινού για την οξύνοια, την καλλιέργεια και την ζωντάνια του λόγου του. Μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές έγινε ευρύτερα γνωστός και αγαπήθηκε για την αυθεντικότητα, το ιδιαίτερο ύφος και το χιούμορ του. Με μοναδική ικανότητα, μπορούσε να μεταδώσει στο κοινό, με εύληπτο τρόπο, το περιεχόμενο των ρεπορτάζ του.

Με βάση τη βαθιά γνώση του για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και ειδικότερα για την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού στον κινηματογράφο, συνέγραψε πλήθος βιβλίων και βιογραφιών μεγάλων προσωπικοτήτων του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται τα: «Στο τέλος μιλάει το πανί», «Η μαγεία των μιούζικαλ», «Ταινίες για φίλημα», «Σάσα Ντάριο», «Φίνος Φιλμ, οι κωμωδίες», «100 χρόνια Δημήτρης Χορν», καθώς και σειρά βιβλίων για την Μαρία Κάλλας.

Το 2017, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ όπου παρέμεινε για δυο χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν αξιόλογο συνάδελφο, ο οποίος, με το ήθος και την ευστροφία του, δίδαξε μια δημοσιογραφία με επίκεντρο την αναλυτική κριτική.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη θα ψαλεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2025, στη 1 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Χαλάνδρι.

Τελευταία Νέα

ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Στις 18:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο...

Δήμος Καλλιθέας-ΕΒΕ: Η δράση «Τα παιδιά προτείνουν βιβλία» την Τετάρτη 18/06

Δήμος Καλλιθέας: Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει...

Δήμος Γλυφάδας: Ανοίγει προσεχώς τις πύλες του το Κέντρο Μουσικής & Πολιτισμού

Δήμος Γλυφάδας: Προσεχώς στη διάθεση των πολιτών θα είναι...

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: «Φροντίζουμε το βουνό μας» – Νέο εθελοντικό ραντεβού στον Υμηττό την Κυριακή 15/06

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: Ένα νέο εθελοντικό ραντεβού διοργανώνεται στον...

Δήμος Αιγάλεω: Δωρεάν Αιματολογικές Εξετάσεις για τους Ωφελούμενους του Κοιν. Συσσιτίου

Δήμος Αιγάλεω: Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω,...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες