Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025

Γεώργιος Τσίνας: Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου στην «Ώρα του Πολίτη» – Ο νέος κώδικας, το όραμα Παχατουρίδη και η «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης [βίντεο]

Ακολουθήστε μας

Στα γραφεία της Politis Group βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής πολιτικής και καινοτομίας του Δήμου Περιστερίου κ. Γεώργιος Τσίνας, όντας καλεσμένος του Δ/ντη ΜΜΕ Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ομίλου κ. Λάμπρου Κατσαρού, στην εκπομπή η «Ώρα του Πολίτη».

Αρχικά ο κ. Τσίνας χαρακτήρισε τον δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη ως το κίνητρό του προκειμένου να ασχοληθεί με τα κοινά. Όπως ο ίδιος είπε, «Ο Ανδρέας Παχατουρίδης κάνει το όραμα πράξη με απλά βήματα».

Ο κ. Τσίνας χαρακτήρισε το Περιστέρι ως μία από τις πιο έξυπνες πόλεις της Ευρώπης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ψηφιακό άλμα ενώ τόνισε ότι είναι αδιανόητο κάποιος για να πάει στο Αιγάλεω από το Περιστέρι να χρησιμοποιήσει το Μετρό μέσω του Συντάγματος.

Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου έκανε εκτενή αναφορά και στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας που παρέχεται στους πολίτες. Όπως ο ίδιος τόνισε «έχουμε φτιάξει δικά μας προγράμματα και έχουμε βρει τις πηγές και τους τρόπους για να τα χρηματοδοτούμε.» Ο κ. Τσίνας στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα «Καθήκον κατ’ οίκον» που δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους να εξασφαλίσουν ένα ζεστό φαγητό, στο πρόγραμμα «Baby δίνω» μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη φροντίδα του μωρού τους καθώς και στο πρόγραμμα με τους φοιτητές όπου οι ίδιοι κάθε μήνα λαμβάνουν μία κούτα με προϊόντα που χρειάζονται για να περάσουν τον μήνα τους όπως τρόφιμα ή αναλώσιμα για την υγιεινή τους.

Γεώργιος Τσίνας: Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου στην «Ώρα του Πολίτη» - Ο νέος κώδικας, το όραμα Παχατουρίδη και η «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης [βίντεο]

Ο κ. Τσίνας τόνισε τη συμβολή της δημοτικής αρχής και στον τομέα του αθλητισμού. «Κάνουμε παρεμβάσεις που μετατρέπουν το Περιστέρι σε μία φίλαθλη πόλη» τόνισε συγκεκριμένα. Και συμπλήρωσε «Ο δήμος Περιστερίου επενδύει πραγματικά στον αθλητισμό ενώ το ενδιαφέρον μας δεν εστιάζεται μόνο στους δύο πρεσβευτές της πόλης, τον Ατρόμητο και την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Περιστερίου αλλά έχουμε το βλέμμα μας συνεχώς στραμμένο στις ακαδημίες.».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο πεδίο του Πολιτισμού εκεί όπου ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης δίνει κυριολεκτικά ρεσιτάλ, προσφέροντας άφθονη ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου στους δημότες του χωρίς το παραμικρό κόστος. Αυτό τόνισε και από το μικρόφωνο της εκπομπής η «Ώρα του Πολίτη» ο κ. Τσίνας. «Ο πολιτισμός είναι λαϊκό αγαθό που πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση» είπε συγκεκριμένα.

Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, μιλώντας στον Λάμπρο Κατσαρό, αναφέρθηκε και στον τομέα των βιοαποβλήτων και της ανακύκλωσης. «Το Περιστέρι είναι μία καθαρή πόλη, δεν βρίσκεις βρώμικους κάδους εύκολα» είπε αρχικά. «Το σημαντικό είναι η επένδυση που κάνουμε πάνω στον τομέα της ανακύκλωσης όσο και της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων» συμπλήρωσε και μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην περιβαλλοντική συνείδηση που χτίζουν, μέσω των δράσεων του δήμου Περιστερίου, οι μαθητές.

Ο κ. Τσίνας ανέφερε πόσο σημαντική είναι στη ζωή του η έννοια της φιλίας ενώ αποκάλυψε τη σημαντική συμβολή της συντρόφου του στην καθημερινότητά του.

Μιλώντας για τους τρόπους χαλάρωσης, όταν βρίσκεται ο απαιτούμενος χρόνος, τόνισε ότι χαλαρώνει διαβάζοντας ένα βιβλίο που θα τον βοηθήσει σε έναν προβληματισμό ενώ ακούει ροκ και χιπ χοπ μουσική. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ακούει τραπ αλλά την χιπ χοπ μουσική της παλιάς εποχής που κάθε κομμάτι ήταν ξεχωριστό και είχε κάτι να πει.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος δε δίστασε να κάνει αναφορά και στο τραγούδι του Light για τα άτομα ΑμεΑ και τον σάλο που δημιουργήθηκε με τους προκλητικούς στίχους του. «Νομίζω ότι πλέον καταλήγουμε να φτιάχνουμε ρίμες μόνο και μόνο για μία ομοιοκαταληξία και όχι για να προβληματίσουν με τους στίχους των τραγουδιών τους.».

Ο νέος κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της συζήτησης. «Η αφετηρία μας θα πρέπει να είναι πως ο πολίτης θα μπορεί να ψηφίζει απομακρυσμένα. Ωστόσο υπάρχουν πολύ βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των δήμων, με την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις δυνατότητες που της δίνονται καθώς και την οικονομική αυτοτέλειά της. Το πως θα εκλέγεται ο κάθε δήμαρχος είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσουμε ωστόσο αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως είναι πως θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, όλα αυτά τα καίρια ζητήματα που τον απασχολούν.» τόνισε ο κ. Τσίνας.

Γεώργιος Τσίνας: Αναλυτικά όλη η συνέντευξη

Τελευταία Νέα

Ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης δεν θέλει απλώς αφίξεις – θέλει όραμα

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια πόλη που περιμένει να...

Δήμος Αθηναίων: Επιστολή διαμαρτυρίας Χάρη Δούκα προς τον υπουργό Εσωτερικών

Δήμος Αθηναίων: Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο...

Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των προτάσεων στο digitalawards.gov.gr

Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Την Δευτέρα 16 Ιουνίου ανοίγει η...

Περιφέρεια Αττικής-Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια παρούσα με έργα ουσίας σε κάθε δήμο»

Περιφέρεια Αττικής- Νίκος Χαρδαλιάς από το Αιγάλεω: «Η Περιφέρεια...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες