Γαλάτσι: Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς στον Δήμο Γαλατσίου, στον Λόφο του Παιδιού και στον Λόφο Κόκκου. Ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος επαίνεσε την άμεση αντίδραση των δημοτικών υπαλλήλων, των εθελοντών και των πολιτών, που έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση, υπογραμμίζοντας το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που επέδειξαν. Την προσπάθεια ενίσχυσε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία ολοκλήρωσε τον επιχειρησιακό συντονισμό.
Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς και τόνισε πως η προστασία του δάσους και του αστικού πρασίνου είναι συλλογική ευθύνη. Κάλεσε τους πολίτες να παραμένουν σε εγρήγορση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές για οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό.
Η ανάρτηση του Γιώργου Μαρκόπουλου:
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώθηκε φωτιά σε δύο σημεία στον Δήμο μας – μία στον Λόφο του Παιδιού και μία στον Λόφο Κόκκου.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των υπαλλήλων του Δήμου μας, με τον Αλέξανδρο που ήταν εκεί φέτος και τον Παναγιώτη που είχε δράσει πέρυσι και μαζί τους, όπως πάντα, οι εθελοντές και απλοί πολίτες που άφησαν τη δουλειά τους και έτρεξαν να βοηθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη, η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα!
Εκεί ήταν όμως και ο Γιώργος… Ο φύλακας άγγελός μας. Σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε φωτιά, σε σε κάθε δυσκολία της πόλης είναι παρών, χωρίς να τον φωνάξει κανείς. Δεν ξέρω ποιος τον στέλνει, μα πιστεύω ότι τον στέλνει ο Θεός. Κουβαλάει μέσα του κάτι από τη δύναμη όλων εκείνων που πέρασαν δυσκολίες και αυτό τον κάνει να είναι πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έφτασε άμεσα στο σημείο και συντόνισε τις τελευταίες ενέργειες κατάσβεσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί και έδρασαν με υπευθυνότητα.
Ο λόγος που γράφω αυτή τη δημοσίευση είναι για να θυμίσω σε όλους μας ότι η προστασία του δάσους και του πρασίνου μας είναι υπόθεση κοινή. Μέχρι να λήξει η αντιπυρική περίοδος, ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ας ενημερώνουμε αμέσως τις αρχές για οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό.
Τα μάτια μας ανοιχτά – η πρόληψη σώζει ζωές και το πράσινό μας.
