Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε.: «Βέλη» με στόχο την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών, που διατυπώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που ξεκίνησε σήμερα στην Ρόδο έως και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με κεντρικό σύνθημα «Επανεκκίνηση. Ισχυροί Δήμοι. Κάθε μέρα, δίπλα στον πολίτη».
«Άκουσα τον υπουργό να προτείνει νέο σύστημα. Φανταστείτε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν ένας συνδυασμός με 40% της λαϊκής ψήφου να υποχωρήσει έναντι εντός που παίρνει 20% και μάλιστα προκαταβολικά και με τρόπο σκιώδη» είπε ο κ. Παππάς.
Στη συνέχεια ο ίδιος σημείωσε πως δεν συντείνει το προτεινόμενο σύστημα σε συνενώσεις, κάλεσε την κυβέρνηση να το συζητήσει με τους ΟΤΑ εκ νέου και να το ξανασκεφτεί, ενώ ανέφερε πως το 40% των Δήμων βρίσκονται σε κατάσταση στάσης πληρωμών.