Δήμος Θεσσαλονίκης: Δικογραφία κατά πρώην αντιδημάρχου για περιβαλλοντική ρύπανση

Ακολουθήστε μας

Δήμος Θεσσαλονίκης: Για περιβαλλοντική ρύπανση κατηγορείται 32χρονος, διότι ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας σε περιοχή της πόλης δεν μερίμνησε για την απομάκρυνση ογκωδών αποβλήτων και μπάζων από δημοτικό χώρο.
Θεσσαλονίκη: Για περιβαλλοντική ρύπανση κατηγορείται 32χρονος, διότι ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας σε περιοχή της πόλης δεν μερίμνησε για την απομάκρυνση ογκωδών αποβλήτων και μπάζων από δημοτικό χώρο.

Η μη φύλαξη, δε, του συγκεκριμένου χώρου είχε ως συνέπεια -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- να προκληθεί πυρκαγιά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022, από άγνωστους δράστες, ελκύοντας στην ατμόσφαιρα, λόγω της φύσης των υλικών, πυκνούς μαύρους καπνούς, επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στον συγκεκριμένο χώρο συσσωρεύτηκαν δημοτικά απόβλητα, όπως στρώματα, κατεστραμμένα έπιπλα και πλαστικά, αλλά και μπάζα ανακαινίσεων από προηγούμενες εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών και παραλείψεων είναι «η πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, η ρύπανση – υποβάθμιση του εδάφους και υπεδάφους από τα υπολείμματα των καύσεων, η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της, καθώς και η πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία λόγω της διασποράς επικίνδυνων καρκινογόνων ρύπων στην ατμόσφαιρα», αναφέρεται στη δικογραφία, που σχηματίστηκε ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Τελευταία Νέα

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τετάρτη – Πότε χαλάει

Την Τετάρτη στην Αττική, ο καιρός θα παρουσιάσει διαστήματα...

Βασίλης Σπανάκης: «Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής για το θέμα της οσμής αερίου»

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου βρίσκονται...

Λυκόβρυση-Πεύκη: Το ζήτημα του πάρκινγκ στο επίκεντρο – Τι προτείνει ο Γρηγόρης Λέων

Ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας έθιξε, μέσω του προσωπικού του...

«Παπάγεια»: Εγκαίνια και εκπλήξεις στη διήμερη αθλητική εκδήλωση – Το ίδρυμα «Θεοτόκος» τη διοργάνωση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες