Δήμος Σαρωνικού: Η ΕΤΑΔ αναβαθμίζεται και οι δημότες αγωνιούν – «Δεν θα μας κάμψουν νομικά τερτίπια» το μήνυμα Παπαχρήστου

Ακολουθήστε μας

Δήμος Σαρωνικού: Εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες προκαλεί πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία παρέχονται δυνατότητες στην ΕΤΑΔ ΑΕ να αξιοποιήσει με αμφιλεγόμενους τρόπους την περιουσία της. Μέσω αυτής, η μεταβίβαση της κυριότητας ενός δημόσιου χώρου, όπως είναι μια παραλία, σήμερα θεσμοθετείται με μία διάταξη.

Ειδικότερα, με την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» που δημοσιοποιήθηκε στις 2.12. 2024, η ΕΤΑΔ αποκτά περαιτέρω ευελιξία για τη συμμετοχή σε εταιρικά σχήματα που θα προαγάγουν τους σκοπούς της. Δύναται, συγκεκριμένα, να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος σε ανώνυμη εταιρεία, δηλαδή με εισφορά κυριότητας, επιφάνειας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο το οποίο βρίσκεται ήδη στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ ή το οποίο η ΕΤΑΔ εξαγοράζει ή περιέρχεται στην ιδιοκτησία της, άμεσα ή έμμεσα με άλλο τρόπο. 

«Θεωρούμε ότι αυτή η τροπολογία αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα ώστε η ΕΤΑΔ ΑΕ να παρακάμψει τη βούληση του Δήμου Σαρωνικού και των πολιτών που αγωνίζονται εδώ και μήνες για ελεύθερες παραλίες και να μπορέσει να τις παραχωρήσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα», δηλώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου. «Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δημόσιο συμφέρον και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Οι τοπικές κοινωνίες, τόσο στον Δήμο Σαρωνικού όσο και στον Δήμο Αλίμου, δεν θα καμφθούν από νομικά τερτίπια. Συνεχίζουμε να παρευρισκόμαστε καθ’ όλο το 24ωρο στις παραλίες μας διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας», καταλήγει.

Δήμος Σαρωνικού: Η ΕΤΑΔ αναβαθμίζεται και οι δημότες αγωνιούν - «Δεν θα μας κάμψουν νομικά τερτίπια» το μήνυμα Παπαχρήστου
Δημήτρης Παπαχρήστου

Σημειώνουμε, ότι στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι καθιερώνεται αυστηρή διαδικασία για την αποτίμηση του δικαιώματος αυτού, η οποία επικυρώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού προηγηθούν εκθέσεις αποτίμησης ανεξάρτητων εκτιμητών.

Τελευταία Νέα

Οινούσσες: Ξεκινά η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για το έργο Ανάπλασης του εσωτερικού...

Θρήνος στο Λεωνίδιο – Έφυγε από τη ζωή ο επί 28 χρόνια δήμαρχος

Το Λεωνίδιο θρηνεί σήμερα την απώλεια του επί 28...

Δήμος Καλαμαριάς: Αυτοψία Δήμα στην Οδό Πόντου – «Άμεση πρόσβαση στους σταθμούς του Μετρό»

Την περιοχή της οδού Πόντου στην Καλαμαριά επισκέφθηκε, σήμερα,...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες