Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026

Δήμος Κηφισιάς: Η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης από από 27-29/6 στην Αθήνα

Ακολουθήστε μας

Δήμος Κηφισιάς: Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά του ΕΠΙΨΥ και σε συνεργασία με Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και εθελοντικών φορέων από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν στην Αθήνα από 27-29 Ιουνίου 2025 την 14η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης με κεντρικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ: 30 χρόνια μετά…Επιστήμη και Κοινότητες χαράσσουν νέους δρόμους».

Η 14η Πανελλήνια Συνάντηση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Παιδείας, Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας, Processwork Greece.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που λειτουργεί από το 1993 συνδέοντας σήμερα 57 φορείς που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο, φροντίζει σταθερά και αδιάλειπτα να αξιοποιεί την τρέχουσα επιστημονική γνώση και εμπειρία για τον αρτιότερο σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση των προγραμμάτων πρόληψης. Η πορεία του είναι παράλληλη με την ιστορική διαδρομή της Πρόληψης στην Ελλάδα συμβάλλοντας και συνδιαμορφώνοντας την εξέλιξή της. Ξεκίνησε από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και Φορέων που πίστεψαν στο όραμα μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Πρόληψης στη χώρα μας κι έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης. Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει μια Πανελλήνια Συνάντηση, προκειμένου φορείς, επαγγελματίες και εθελοντές να βρίσκονται σε ένα διαρκή διάλογο και αναστοχασμό αναφορικά με το κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην κοινότητα εμβέλειας τους.

Σήμερα, οι απανταχού κοινότητες της πρόληψης έχουν πλέον να αναμετρηθούν με τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες της γενικευμένης και πολυεπίπεδης των τελευταίων χρόνων κρίσης, επαναπροσδιορίζοντας τις νέες προκλήσεις, που έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα σε ένα τόσο ρευστό, αβέβαιο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Επιστήμη και Κοινότητες από όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, έχουν να διερευνήσουν σε βάθος το είδος μιας αποτελεσματικής ανταπόκρισης απέναντι στις σημερινές πολυπληθείς, διαφοροποιημένες και αυξημένης έντασης ψυχοκοινωνικές ανάγκες, που ευνοούν τις εξαρτήσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εργασιών μπορείτε να αναζητήσετε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση https://diktyoorg.wordpress.com/14hpanellinia-sunantisi-athina/

Τελευταία Νέα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη το 1ο μισθωτήριο για δημοτικό ακίνητο που αποδόθηκε σε ευάλωτη οικογένεια

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε σήμερα Τρίτη (13/1) το πρώτο μισθωτήριο...

Δήμος Κηφισιάς: Ενημερωτική δράση στα Γυμνάσια και Λύκεια για την εφαρμογή Safe Youth

Δήμος Κηφισιάς: Την ερχόμενη Παρασκευή 16/1 και την Παρασκευή 23/1,...

Δήμος Οινουσσών: Ξέσπασε ο Δανιήλ για τα κενά στους εκπαιδευτικούς – Η παρέμβαση της Ζαχαράκη

Δήμος Οινουσσών: Τα… νερά τάραξε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος...

Δήμος Νέας Ιωνίας: Καθησυχαστική η Περιφέρεια Αττικής – «Δεν τίθεται θέμα στατικής επάρκειας στη γέφυρα»

Δήμος Νέας Ιωνίας: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο...

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Δημιουργεί 9 νέες στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρία

Εννέα νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες