Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025

Δήμος Καλλιθέας: Το Δ.Σ. ομόφωνα κατά της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για το τέλος ταφής

Ακολουθήστε μας

Δήμος Καλλιθέας: Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση με θέμα: «Την άσκηση ή μη προσφυγής με αίτημα αναστολής εκτέλεσης της υπ.αρ. 01/09.01.2025 απόφασης της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ για το Τέλος Ταφής ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

Την άσκηση προσφυγής στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για αναστολή εκτέλεσης της υπ.αρ. 01/09.01.2025 απόφασης της Ε.Ε. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για τις συνολικές αποδόσεις (Εισφορές και Τέλος Ταφής) του 2025.
Την άσκηση κάθε ενδίκου βοηθήματος κατά της ανωτέρω απόφασης.
Όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. τόνισαν ότι η υπέρογκη αύξηση του τέλους ταφής οδηγεί τους Δήμους της Αττικής σε οικονομικό αδιέξοδο και αδυνατούν να σηκώσουν το τεράστιο αυτό κόστος.

Η Νέα απόφαση της Ε.Ε. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) δεν επιλύει το πρόβλημα αφού μετακυλίει μέρος της πληρωμής των δόσεων για το 2026.

Από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις τονίστηκε ότι το τέλος ταφής είναι χαράτσι, ζητούν από την Κυβέρνηση να καταργήσει τον εξοντωτικό αυτό φόρο που αποτελεί ομόφωνο αίτημα της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ και να υπάρξει μια ουσιαστική αναπτυξιακή και ανταποδοτική πολιτική ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας των απορριμμάτων.

Τελευταία Νέα

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας: Διάλεξη με θέμα « Ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας στην πρόσληψη της εγκληματικότητας»

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας: Συνεχίζονται οι διαλέξεις στο πλαίσιο...

Δήμος Ζωγράφου: Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι & Κούλουμα 2025

Δήμος Ζωγράφου: Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι & Κούλουμα 2025 22, 23 Φεβρουαρίου...

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Ενώνουν τις φωνές τους για τα Τέμπη – Πανελλαδική Απεργία στις 28/2

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Έχουν περάσει δύο (2) ολόκληρα χρόνια από το...

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή κολυμβητηρίου

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ένα σημαντικό έργο υποδομής για την...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες