Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025

Δήμος Ηλιούπολης: Έκθεση Φωτογραφιών και Βίντεο “Healing Marks”

Ακολουθήστε μας

O Δήμος Ηλιούπολης και η Be Visible Be YOU Α.Μ.Κ.Ε. προσκαλoύν το κοινό στην 1η Έκθεση Φωτογραφιών και Βίντεο “Healing Marks”, μιας σειράς φωτογραφιών και βίντεο για τη δύναμη της αυτοαποδοχής και την κατάρριψη στιγματιστικών προτύπων ομορφιάς”, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το Healing Marks είναι μια προσβάσιμη και συμπεριληπτική πρωτοβουλία, αφιερωμένη στον επαναπροσδιορισμό της ομορφιάς, στην προώθηση της αυτοαποδοχής και στην δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου οι άνθρωποι μπορούν να διεκδικούν ίσες ευκαιρίες για όλους, όλες και όλα. Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, το έργο φωτίζει τις ιστορίες ανθρώπων με ουλές και σωματικές διαφορετικότητες που διαμορφώθηκαν από τις εμπειρίες και τις προκλήσεις τους – δίνοντας τους φωνή και βήμα για να ακουστούν!

Η Έκθεση δημιουργήθηκε από την ομάδα της Be Visible Be YOU, μιας οργάνωσης που προάγει τη συμπερίληψη, την προσβασιμότητα και την ψυχική ενδυνάμωση μέσω δημιουργικών, βιωματικών και μη τυπικών εκπαιδευτικών δράσεων. Η ομάδα της Be Visible Be YOU αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από ποικίλα background και μαζί, δημιουργούν χώρους ελεύθερης έκφρασης, αποδοχής και κατά μια έννοια, επανάστασης για μια κοινωνία αγκαλιάς για όλα τα άτομα.

Από που αντλήθηκε η έμπνευση του Healing Marks;
Στην ομάδα υπήρχαν άτομα με “σημάδια” στα σώματα τους, επειδή έχουν βιώσει ατυχήματα, έχουν υποβληθεί σε χειρουργεία και μεταμοσχεύσεις οργάνων και άλλες εμπειρίες, αλλά επειδή συμπεριλαμβάνονται και άτομα που έχουν βιώσει μπούλινγκ και αποκλεισμό λόγω των σωματικών σημαδιών – ένιωσαν ότι η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο για τα ίδια τα άτομα, όσο και για τον κόσμο που τελικά τα αγκάλιασε και έμαθε μέσα από αυτό.

Τι θα δείτε στην έκθεση:

Μια σειρά έργων που προκαλούν διάλογο για τη συμπερίληψη και τον αποκλεισμό, την ενσυναίσθηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Όσοι επισκεφθούν την Έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν ή να ακούσουν 16 μαγικές ιστορίες, μέσα από 64 φωτογραφίες και μια ταινία μικρού μήκους από τις 20:30 μέχρι τις 21:00 κάθε μέρα, όπου 16 άτομα παρουσιάζουν την πορεία προς την αγκαλιά του εαυτού τους και τη δύναμη των ιστοριών των ιδίων ως προς την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του συνόλου της κοινωνίας.
Ένα κίνημα που προωθεί τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και προσβάσιμου μέλλοντος που δίνει φωνή σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως εμφάνισης, background, γλώσσας, ικανοτήτων.
Μπορείτε να ακολουθήσετε στο https://www.instagram.com/bevisiblebeyou όπου θα βρείτε όλα τα έργα του Healing Marks.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε όλες τις ιστορίες των ανθρώπων πίσω απο το Healing Marks στο https://youtube.com/@bevisiblebeyou

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ της έκθεσης – που προέρχεται από όλη την σειρά του Healing Marks στο παρακάτω link https://youtu.be/QofCCYv93HY?si=IZFU-x9fQKjI3qZX!

Τα 16 άτομα που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους θα είναι εκεί για κάποιες στιγμές!

Καθολική Προσβασιμότητα
Η έκθεση έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως προσβάσιμη σε όλα τα άτομα με:

Υποτιτλισμό σε οπτικοακουστικό υλικό καθώς και on-the-spot υποστήριξη στην νοηματική και την αγγλική γλώσσα.
Δημιουργικές περιγραφές εικόνων για άτομα που χρησιμοποιούν screen readers σε κάθε φωτογραφικό έργο, με την χρήση κωδικών QR.
Προσβάσιμος χώρος, με προσβάσιμη είσοδο και αίθουσα.
Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης μέσω του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ

Mπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

📍 Χώρος: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Σοφοκλή Βενιζέλου & Μ. Αντύπα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 16342, Ηλιούπολη, Αττική.

📅 Ημερομηνίες: 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου

🕔 Ώρες: 17:00 – 22:00

🎟 Είσοδος Ελεύθερη

👥 Πρωταγωνιστούν:

Κετιόνα Μαλόλλη

Γεωργία Καλτσή

Γιάννης Κολέτσος

Νικολέττα Παυλοπούλου

Μάρτιν Χουλιαρά

Γρηγόρης Χρυσικός

Μαρία Καϊπη

Λευτέρης Μαύρης

Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου

Δανάη Τέσσα

Γιάννης Βίτσος

Ξανθή Κυριακοπούλου

Πατρίτσια Τόσκα

Μάριος Ζδράγκας

Ρωμίνα Ριζοπούλου

Αναστασία Τασούλα

Μια παραγωγή της Be Visible Be YOU Α.Μ.Κ.Ε.

Αρχισυνταξία/Φωτογραφία: Αναστασία Τασούλα

Κινηματογράφηση/Μοντάζ: Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου

Μοντάζ trailer: Χρυσάνθη Χρηστάκη

Υποτιτλισμός/Μεταγλώττιση: Νόνη Χριστοδουλοπούλου

Υπεύθυνη Προώθησης: Αλεξάνδρα Γριβέα

Έμπνευση: Φιλιώ Σιδηροπούλου

Τελευταία Νέα

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δίνουμε οριστική λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα της Ύδρας»

Νίκος Χαρδαλιάς: Οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του ανεπαρκούς...

Δήμος Γλυφάδας: Συναυλία των υποτρόφων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου

Δήμος Γλυφάδας: Άλλη μια μουσική βραδιά διοργανώνει ο Δήμος...

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Έρχεται ο 5ος Υμηττός Marathon & δράση Plogging στον Υμηττό

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Την Κυριακή 30 Μαρτίου έρχεται ο 5ος...

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ενθουσίασε το μοναδικό Drone Show για την 25η Μαρτίου

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ενθουσιασμό σε χιλιάδες κατοίκους και...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες