Δήμος Γλυφάδας: Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλη την πόλη

Ακολουθήστε μας

Δήμος Γλυφάδας: Με οργανωμένο τρόπο το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλη τη Γλυφάδα! Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων, Enaon EDA, στην οποία ανήκει πλέον η ανάπτυξη, συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου, ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε επαγρύπνηση ώστε οι εργασίες να γίνονται συντονισμένα, μεθοδικά και νοικοκυρεμένα και οι συνδέσεις μαζικά και προγραμματισμένα. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Νέες αιτήσεις για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Το φυσικό αέριο επεκτάθηκε με σχετικά αργό ρυθμό το προηγούμενο διάστημα λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε.

Ήρθε η ώρα να επιταχύνουμε και πάλι:

Το φυσικό αέριο είναι πιο «οικολογικό» από το πετρέλαιο, κατά κανόνα πιο οικονομικό και εξασφαλίζει απρόσκοπτη παροχή.

Στο Δήμο μας ξεκινήσαμε εδώ και καιρό την εγκατάσταση φυσικού αερίου στα σχολεία μας, διευκολύνοντας παράλληλα την ανάπτυξή του και στις γύρω γειτονιές, ιδίως στην Άνω Γλυφάδα που το δίκτυο του φυσικού αερίου δεν έχει επεκταθεί επαρκώς.

Θέλουμε – όπως το έχουμε πει προς όλες τις κατευθύνσεις επανειλημμένως – τα έργα επέκτασης του δικτύου να γίνονται σωστά και νοικοκυρεμένα, ώστε να μην χαλάνε φρεσκοστρωμένους δρόμους και ανακαινισμένα πεζοδρόμια.

Και αυτό θα φροντίσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, να γίνει. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε μεριμνήσει ώστε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρεία προκειμένου ο προγραμματισμός των έργων να οργανωθεί συντονισμένα και με τη μικρότερη δυνατή όχληση προς τους πολίτες.

Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα όταν οι συνδέσεις σε κάθε δρόμο γίνονται μαζικά και προγραμματισμένα.

Προς αυτή τη κατεύθυνση θα αποστέλλουμε και επιστολές στους συμπολίτες μας σε γειτονιές που γίνονται εργασίες για νέα πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις κλπ. για να προηγηθούν όσο γίνεται οι συνδέσεις με το φυσικό αέριο.

Για να μπορούμε μετά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για τις συνδέσεις, να εξαφανίζουμε στη συνέχεια όλα τα μπαλώματα και τις όποιες κακοτεχνίες.

Πλέον η ανάπτυξη, η συντήρηση, η λειτουργία και η διαχείριση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου ανήκει στην Enaon EDA.

Η κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας θα βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα, στην Άνω Γλυφάδα, αυτή την Τρίτη 8 Απριλίου 10:00 -14:00, καθώς και τη Δευτέρα 28 Απριλίου, επίσης 10:00 -14:00.

Οι κάτοικοι της πόλης μας θα μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες από στελέχη της Enaon EDA σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, την υποβολή αίτησης σύνδεσης και τη σύναψη σύμβασης σύνδεσης, καθώς και για τον προγραμματισμό που αφορά την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή τους.

Ευχαριστούμε τα στελέχη της Enaon EDA για την συνεργασία και ευελπιστούμε τα αιτήματα των συμπολιτών μας να ικανοποιηθούν με τον πλέον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο».

Τελευταία Νέα

Μονεμβασιά: Τέλος στα χρόνια προβλήματα – Νέα υδρευτική γεώτρηση στην Ελίκα

Μονεμβασιά: Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας υδρευτικής γεώτρησης στη...

Περιστέρι: Ο αθλητισμός στην κορύφωσή του – Εγκαινιάζεται το ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου 8×8

Περιστέρι: Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,...

Αυτές είναι οι 624 παραλίες στην Ελλάδα που πήραν Γαλάζια Σημαία το 2026

Με 624 βραβευμένες ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά...

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Αυτός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γενικού...

ΕΝΠΕ: «Στόχος η αυτοτέλεια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης» – Το μήνυμα του Χατζημάρκου στον Λιβάνιο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιώργος Χατζημάρκος, έστειλε...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες