Δήμος Φυλής: Την απόλυτη ικανοποίησή του για την συμβολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υλοποίηση έργων και δράσεων θωράκισης της πόλης με μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις εξέφρασε ο δήμαρχος Φυλής.
Ο Χρήστος Παππούς έκανε λόγο για ισχυρή και ουσιαστική θωράκιση του Δήμου Φυλής καθώς τα δικά του μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα συνδέονται πλέον με τα έργα ανάσχεσης των υδάτων της βροχής, στις καμένες εκτάσεις της Δυτικής Πάρνηθας, που υλοποιούνται μετά τις φωτιές του 2023.
Τα αντιδιαβρωτικά έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Πάρνηθας.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την προστασία της περιοχής και του περιβάλλοντος, τα φράγματα ανάσχεσης που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της Δυτικής Πάρνηθας και ιδιαίτερα στα ρέματα, θα συγκρατήσουν, σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης, τον όγκο των υδάτων τα οποία και θα καταλήξουν, μέσω των αντιπλημμυρικών αγωγών του Δήμου Φυλής, ομαλά, στη Λίμνη ανάσχεσης των Άνω Λιοσίων, προστατεύοντας τη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι από πλημμυρικά φαινόμενα.
Παράλληλα, η κατασκευή των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων εμποδίζει τη διάβρωση και συμβάλει στην συγκράτηση του εδάφους, διασφαλίζοντας τη φυσική αναγέννηση του δάσους.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς θεωρεί μεγάλη προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία και για το σκοπό έχει υλοποιήσει σειρά αντιπλημμυρικών έργων, με πιο πρόσφατο στο Πανόραμα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμαρχος Φυλής βρέθηκε πολλές φορές σε σημεία της Πάρνηθας όπου εκτελούνται τα έργα.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής: «Τα έργα ανάσχεσης στην Πάρνηθα έχουν διπλό στόχο: Πρώτον να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας και δεύτερον να συμβάλουν στη φυσική αναγέννηση του δάσους. Η Πολιτεία και ο Δήμος έκαναν το χρέος τους. Ευχαριστώ θερμά όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια».
