Δήμος Φυλής: «Η Πανεπιστημιούπολη θα διαμορφώσει το μέλλον της πόλης μας» – Τι αποκάλυψε ο Παππούς

Ακολουθήστε μας

Την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επισημαίνοντας ότι το έργο προχωρά σε κρίσιμο στάδιο υλοποίησης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του διαγωνισμού, κατατέθηκαν έξι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πρώτης φάσης για την υλοποίηση του έργου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το έργο αφορά την κατασκευή φοιτητικών εστιών δυναμικότητας 1.100 κλινών, καθώς και τη δημιουργία εκπαιδευτικών αμφιθεάτρων και χώρων πολιτισμού στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια. σύμφωνα με το airetos.gr

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί μέσα από τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου θα αναλάβει τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων για διάστημα 27 ετών. Παράλληλα, θα είναι υπεύθυνος για υπηρεσίες ασφάλειας, φύλαξης και καθαριότητας των φοιτητικών εστιών.

Η δημιουργία των νέων υποδομών εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανάπτυξης φοιτητικής στέγασης στα πανεπιστήμια της χώρας, με στόχο τη δημιουργία περίπου 8.500 νέων κλινών. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά οι συνθήκες διαμονής των φοιτητών και να ενισχυθεί συνολικά η εικόνα και η λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αναφερόμενος στο έργο, ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε ότι η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλει στην αναβάθμιση της πόλης. όπως αναφέρει το airetos.gr Όπως υπογράμμισε, η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων θα δώσει νέα δυναμική στα Άνω Λιόσια, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια.

«Αποδείχθηκε στην πράξη ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο. Έξι επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα και η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει το καταλληλότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η νέα Πανεπιστημιούπολη θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τον Δήμο Φυλής τα επόμενα χρόνια.​‌‍

Τελευταία Νέα

Γιώργος Οικονόμου: Ο αυτοδιοικητικός που υπόσχεται… διαφάνεια με καταγγελίες και όχι με πράξεις

Αγία Παρασκευή: Ο Γιώργος Οικονόμου έχει επιλέξει να οικοδομήσει...

Γιώργος Οικονόμου: Εκείνοι είναι οι λάθος και αυτός ο Mr. «σωστός»

«Τι είχες Γιώργο, τι είχα πάντα» λέει μία λαϊκή...

ΕΝΠΕ: Αυτές είναι οι 13 προτάσεις για τη νησιωτικότητα

ΕΝΠΕ: Η συμμαχία των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών της χώρας,...

Στο Μαξίμου ο Δούκας – Η καθημερινότητα των Αθηναίων στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Μητσοτάκη

Χάρης Δούκας: Η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες