Δήμος Αθηναίων: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 600 παιδιά το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης “Νηπιοκαλοκαίρι στην Αθήνα”

Ακολουθήστε μας

Δήμος Αθηναίων-Χ. Δούκας: «Βοηθάμε στην πράξη τις εργαζόμενες οικογένειες της Αθήνας που το έχουν ανάγκη»

Για πρώτη φορά, 600 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών), είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο δωρεάν θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Αθηναίων: “Νηπιοκαλοκαίρι στην Αθήνα”.

Το πρόγραμμα, υλοποιήθηκε από τις 16 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου και αφορούσε σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Μέσα από το “Νηπιοκαλοκαίρι στην Αθήνα” τα παιδιά ενίσχυσαν τις κοινωνικές, κινητικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες, συνδυάζοντας παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες.

Στη γιορτή λήξης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος τόνισε: «Βοηθάμε στην πράξη τις εργαζόμενες οικογένειες της Αθήνας που το έχουν ανάγκη. Η Αθήνα στηρίζει την οικογένεια και επενδύει στα παιδιά της. Είδαμε τα παιδιά να εξελίσσονται, να κοινωνικοποιούνται, να εκφράζονται δημιουργικά και να χαίρονται την κάθε στιγμή. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και θερμές ευχαριστίες στα παιδιά, τους παιδαγωγούς και τις οικογένειές τους για τη συμμετοχή και τη στήριξή τους. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα αυτό να γίνει θεσμός για την πόλη της Αθήνας».

Η Χριστίνα Βασιλείου, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προσχολικής Ηλικίας και Παιδικών Εξοχών, δήλωσε: «Το “Νηπιοκαλοκαίρι” είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τη δημιουργική απασχόληση με την εκπαιδευτική αξία, μέσα σε ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον και για τους πιο μικρούς μας Αθηναίους. Η ανταπόκριση των οικογενειών, η αφοσίωση των παιδαγωγών και το χαμόγελο των παιδιών είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Τα παιδιά συμμετείχαν δωρεάν σε οργανωμένες δραστηριότητες 3 κύκλων διάρκειας 2 εβδομάδων, που περιλάμβαναν ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως: μαθήματα χορού, θεατρικό παιχνίδι και θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια, μουσική προπαιδεία και εκμάθηση μουσικών οργάνων, δράσεις πολιτιστικής πολυμορφίας, περιβαλλοντική εκπαίδευση και εισαγωγή στο θέατρο σκιών μέσω βιωματικών αφηγήσεων.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μια χαρούμενη και συγκινητική γιορτή, όπου τα παιδιά παρουσίασαν δείγματα των δραστηριοτήτων τους και απόλαυσαν κουκλοθέατρο, γεμίζοντας με χαμόγελα τις αίθουσες των νηπιαγωγείων.

Τελευταία Νέα

Δήμος Κηφισιάς: Γιατί θα παραμείνει κλειστό το Άλσος

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει τους πολίτες ότι το Άλσος...

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Με την έκδοση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης...

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Σε ποιους κτηνοτρόφους ζητά να δοθεί αποζημίωση

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου ζήτησε...

Λίνα Μενδώνη: Τι απαντά για τη Βασιλίσσης Όλγας – «Ο Δούκας το υιοθετεί ως δικό του»

Τη δική της απάντηση έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά...

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση σε 23 δομές για 617 ΑμεΑ με 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως – Το μήνυμα του Χαρδαλιά

Την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες