Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025

Δήμος Αθηναίων: Κοριοί και τρωκτικά στο Κέντρο Αστέγων – Τι απαντά ο δήμος

Ακολουθήστε μας

Δήμος Αθηναίων: Κοριοί και τρωκτικά εντοπίστηκαν στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων της Αθήνας, με αποτέλεσμα ο Συνήγορος του Πολίτη να προτείνει τη συνολική σφράγισή του, ενώ από την πλευρά του Δήμου σημειώνεται ότι το παρέλαβαν σε «πάρα πολύ άσχημη κατάσταση».

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας του Δήμου, Μαρία Στρατηγάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Buongiorno» του Mega, ανέφερε:

«Σε όλες τις δομές υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παραλάβαμε το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση και μέσα στο 2024 κατορθώσαμε να εξαλείψουμε τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα. Προφανώς συνεχίζουμε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αυτήν την στιγμή για τη διαβίωση των ατόμων μέσα στο Πολυδύναμο».

«Η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική», λέει η αντιδήμαρχος, τονίζοντας:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κοριοί. Οι αποκορεώσεις γίνονται συστηματικά, κάθε 15 ημέρες όπως λένε τα πρωτόκολλα και λυπάμαι πάρα πολύ που αναβιώνει μια άποψη ότι υπάρχουν κοριοί και τρωκτικά στο Πολυδύναμο. Έχουν αντιμετωπιστεί όλα πολύ συστηματικά μέσα στο 2024, ώστε να είναι αυτήν την στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση».

Επιπλέον, η κ. Στρατηγάκη χαρακτήρισε ανυπόστατα πολλά από όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση και συμπλήρωσε: «Να διευκρινίσω ότι ο Συνήγορος του Πολίτη δεν πρότεινε τη συνολική σφράγιση του κέντρου. Πρότεινε την πιθανή σφράγιση μόνο και μόνο για να αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα της αποκορέωσης και της καθαριότητας».

«Ο Συνήγορος έκανε επίσκεψη τον Νοέμβριο. Έχουν περάσει 3-4 μήνες, είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση ακριβώς και σε σχέση με αυτά που λέει ο Συνήγορος. Πάντως με τίποτα δεν πρότεινε να κλείσουμε το κέντρο».

Από πλευράς της αντιπολίτευσης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, είπε: «Ήμουν η προηγούμενη αντιδήμαρχος και εδώ δεν μιλάμε για αντιπολίτευση. Δεν λέει τίποτα η αντιπολίτευση, το είπε ο Συνήγορος του Πολίτη. Δεν λέμε ότι είναι ιδανική κατάσταση και θα μπορούσε ποτέ να είναι, είναι ένα δύσκολο παζλ αυτό».

Όπως λέει η ίδια, «δεν κοιμάσαι το βράδυ, γιατί το έζησα, αν δεν προσπαθείς να το βελτιώσεις. Και υπάρχουν τρόποι».

Τελευταία Νέα

Δήμος Γλυφάδας: Συναυλία των υποτρόφων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου

Δήμος Γλυφάδας: Άλλη μια μουσική βραδιά διοργανώνει ο Δήμος...

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Έρχεται ο 5ος Υμηττός Marathon & δράση Plogging στον Υμηττό

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Την Κυριακή 30 Μαρτίου έρχεται ο 5ος...

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ενθουσίασε το μοναδικό Drone Show για την 25η Μαρτίου

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ενθουσιασμό σε χιλιάδες κατοίκους και...

Περιφέρεια Αττικής-Χαρδαλιάς: «Οι οικουμενικές ιδέες της Ελληνικής Επανάστασης του ‘21 παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρες»

Περιφέρεια Αττικής-Χαρδαλιάς: Ο Περιφερειάρχης Αττικής στις εκδηλώσεις για την...

Πρωτομαγιά 2025: Ποια μέρα πέφτει φέτος η αργία – Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Πρωτομαγιά 2025: Παρά το γεγονός πως πολλοί είναι εκείνοι...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες