Δήμος Αίγινας: Προχωρούν οι εργασίες για τον αγωγό νερού – Η ανακοίνωση του Σπανάκη για την υδροδότηση

Ακολουθήστε μας

Δήμος Αίγινας: Για την άμεση και ασφαλή αποκατάσταση της βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας, μίλησε χθες στη Βουλή των Ελλήνων ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως σε προηγούμενη σχετική ερώτηση στις 9/2/2026, είχε επισημάνει ότι ο ενδεικτικός χρόνος που απαιτείται για την επισκευή της βλάβης ανέρχεται στις 53 ημέρες.

Επιπλέον, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε πως υφίστανται αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμα, όπως οι καιρικές συνθήκες, οι καταδυτικοί περιορισμοί, η γεωμετρική κατάσταση του αγωγού κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως οι ημερομηνίες που δεν επέτρεψαν την εκτέλεση έργων λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών ήταν κατά τα διαστήματα από 12/2/2026 έως 21/2/2026 και από 7/3/2026 έως 10/3/2026. Οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για την εκτέλεση των εργασιών, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις φάσεις του έργου που έχουν ολοκληρωθεί και σε αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπογράμμισε πως από την αρχή του ζητήματος, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού συνδράμει τους κατοίκους της Αίγινας με δύο υδροφόρα πλοία, τα οποία μέχρι τις 12 Μαρτίου είχαν μεταφέρει 5.811 κυβικά νερού. Ταυτόχρονα είπε πως ο Δήμος Αίγινας έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, μεταφέροντας 16.320 κυβικά νερού έως τις 11 Μαρτίου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε πως ο Δήμος Αίγινας έχει υποβάλει πρόταση «Βελτίωσης υποδομών ύδρευσης Δήμου Αίγινας», έργο που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με προϋπολογισμό 3.559.353,42 ευρώ.

Ο κ. Σπανάκης, τέλος, επανέλαβε πως εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές προγνώσεις, η υδροδότηση του Δήμου Αίγινας θα ξεκινήσει περίπου στις 20 Μαρτίου, υπερθεματίζοντας τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για αναπτυξιακά και κοινωνικά έργα με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης

Τελευταία Νέα

Γιώργος Μυλωνάκης: Tο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

Γιώργος Μυλωνάκης: Ανακοίνωση για την κατάσταση υγείας του υφυπουργού παρά...

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Πόλεμος» μεταξύ Μουτζούρη και Λαζαρίδη για των αθφώδη πυρετό

Ως απαράδεκτο χαρακτηρίζει το αίτημα του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου...

Δήμος Κορινθίων: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ για έργα ουσίας

Δήμος Κορινθίων: Ένα σημαντικό έργο υποδομής συνολικού προϋπολογισμού ενός...

Δήμος Αθηνών: Προστατεύει την αστική βιοποικιλότητα – Ειδικές φωλιές για χελιδόνια

Ο Δήμος Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική...

Δήμος Κηφισιάς: Ανθοκομική Έκθεση ετών 130 – Το μήνυμα Ξυπολυτά

Δήμος Κηφισιάς: Υπάρχουν θεσμοί που δεν μετρούν απλώς χρόνια....

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες