Δήμος Αχαρνών: «Στα όπλα» κάτοικοι και φορείς – Καταγγέλλουν κοπή 139 πεύκων σε έργο ανάπλασης

Ακολουθήστε μας

Δήμος Αχαρνών: Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το έργο ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Αχαρνών, καθώς περιλαμβάνει – σύμφωνα με καταγγελίες – την κοπή 139 αιωνόβιων πεύκων. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και έχει ήδη κινητοποιήσει συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής.

Η παρέμβαση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αστικών αναπλάσεων, την ώρα που σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο δίνεται έμφαση σε πολιτικές βιώσιμης κινητικότητας, ενίσχυσης του αστικού πρασίνου και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, περιβαλλοντικοί φορείς υποστηρίζουν ότι η απομάκρυνση ώριμων δέντρων έρχεται σε αντίθεση με τις σύγχρονες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο rosa.gr

Τελευταία Νέα

Κεφαλονιά: Αυτός είναι ο δήμαρχος που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας της 19χρονης

Ποιος δήμαρχος δεν έμεινε στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα και...

Δήμος Καλαμάτας: Προχωρά το Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο

Το υπό κατασκευή Κλειστό Προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας επισκέφτηκε...

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, στήριξη των πληγέντων και ενίσχυση με 10 κτηνιάτρους – Τι συζητήθηκε στο ΥΠΑΑΤ

Έκτακτη σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής...

Μετέωρα: Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία «Boris»

Στον Δήμο Μετεώρων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αποκατάστασης των ζημιών...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες