Ανατιμήσεις σε βενζίνη και ρεύμα λόγω Ισραήλ-Ιράν – Έρχεται νέο κύμα αυξήσεων

Ακολουθήστε μας

Ανατιμήσεις σε βενζίνη: Τα πρώτα σημάδια επιβάρυνσης από τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή αρχίζουν να γίνονται ορατά και στην ελληνική αγορά ενέργειας, με τις τιμές των καυσίμων και του φυσικού αερίου να ανεβαίνουν ήδη, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Το πετρέλαιο οδηγεί τις αυξήσεις στα καύσιμα
Η εκτίναξη του πετρελαίου Brent κατά 5%, στα 74,23 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή 13 Ιουνίου (από 70,78 δολάρια), άναψε το φιτίλι για ένα πρώτο κύμα ανατιμήσεων. Από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου οι αυξήσεις άρχισαν να φτάνουν και στις αντλίες, με τιμές ενίσχυσης 0,02 έως και 0,04 ευρώ το λίτρο σε βενζίνη και πετρέλαιο.

Οι μέσες τιμές των καυσίμων (15/6/2025):

Αμόλυβδη: 1,739 €/λτ (από 1,737 €/λτ στις 13/6)
Πετρέλαιο κίνησης: 1,484 €/λτ (από 1,480 €/λτ)
Όπως δήλωσε στο MEGA η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, σε αρκετές περιπτώσεις «οι αυξήσεις φτάνουν και τα 10 λεπτά, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε κάποια καταστήματα εντοπίστηκαν παρατυπίες και πλέον αναμένεται να εφαρμοστεί και πλαφόν στις τιμές».

Οι αυξήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για κορύφωση του κύματος ανατιμήσεων την Τετάρτη 18 Ιουνίου, ανάλογα και με την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Σημαντική άνοδος και στην τιμή του ρεύματος
Το ντόμινο συνεχίζεται και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με την τιμή χονδρικής να κινείται σε επίπεδα άνω των 90 ευρώ/MWh τις τελευταίες δύο ημέρες, από 65 €/MWh το Σάββατο 14 Ιουνίου.

Η αβεβαιότητα στην περιοχή και η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από κρίσιμες διόδους ανεφοδιασμού, κάνουν την ελληνική αγορά ιδιαίτερα ευάλωτη σε κάθε κλυδωνισμό της διεθνούς σκηνής.

Τελευταία Νέα

Χαλάνδρι: Το «ευχαριστώ» του Ρούσσου στον Χαρδαλιά – «Τέλος σε μια εκκρεμότητα 17 ολόκληρων χρόνων»

Τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο...

Νέος «πόλεμος» για την ΕΤΑΔ – «Στα κάγκελα» ο Κωνσταντέλλος για την Ακτή Βουλιαγμένη

Και για το παραλιακό μέτωπο της Βουλιαγμένης επεκτείνεται η...

Ηλιούπολη: Τριήμερο δημοτικό πένθος για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας – Το μήνυμα Ψυρρόπουλου

Ηλιούπολη: Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, κηρύσσει τριήμερο δημοτικό πένθος...

Δήμος Κατερίνης: 1,2 εκ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό – Οι 9 δράσεις που αλλάζουν την πόλη

Η πράξη «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Κατερίνης» εντάχθηκε στο ομώνυμο επιχειρησιακό...

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου το νέο Χωροταξικό για τον τουρισμό

Στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου για το μέλλον του...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες