Αγία Παρασκευή: Από την πολιτική της μόνιμης καταγγελίας του Οικονόμου στη διοίκηση Μυλωνάκη – Απόσταση… έτη φωτός

Ακολουθήστε μας

Αγία Παρασκευή: Υπάρχουν πολιτικοί που κρίνονται από το έργο τους και υπάρχουν πολιτικοί που επιλέγουν να κρίνονται από τις καταγγελίες τους. Ο κ. Γιώργος Οικονόμου φαίνεται να έχει επενδύσει διαχρονικά στη δεύτερη επιλογή.

Εδώ και χρόνια η πολιτική του παρουσία ακολουθεί το ίδιο ακριβώς μοτίβο. Προσφυγές, καταγγελίες, ανακοινώσεις και διαρκής αμφισβήτηση των αποφάσεων των δημοτικών αρχών. Χθες απέναντι στη διοίκηση Ζορμπά, σήμερα απέναντι στη διοίκηση Μυλωνάκη. Οι δήμαρχοι αλλάζουν, η ρητορική παραμένει απαράλλακτη.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι ένα και αμείλικτο.

Ποια τα οφέλη αυτής της τακτικής στην πόλη; Γιατί η αντιπολίτευση δεν είναι αυτοσκοπός. Η καταγγελία δεν αποτελεί πολιτική πρόταση. Και η συνεχής προσφυγή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν ποιο είναι το πραγματικό αποτύπωμα αυτής της πολυετούς πολιτικής διαδρομής. Πόσες από τις πρωτοβουλίες του Οικονόμου οδήγησαν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του Δήμου; Πόσες απέφεραν μετρήσιμο αποτέλεσμα και πόσες απλώς συντήρησαν ένα κλίμα διαρκούς πολιτικής σύγκρουσης;

Η εύκολη επιλογή είναι να καταγγέλλεις τους πάντες. Η δύσκολη είναι να διοικήσεις. Να πάρεις αποφάσεις που έχουν κόστος, να θέσεις προτεραιότητες, να εξασφαλίσεις χρηματοδοτήσεις και να λογοδοτήσεις για το αποτέλεσμα. Εκεί δοκιμάζονται οι διοικήσεις, όχι στα δελτία Τύπου και στις ατέρμονες αντιπαραθέσεις.

Αν ο κ. Οικονόμου θεωρεί ότι διαθέτει μια καλύτερη πρόταση για τον Δήμο, τότε ήρθε η ώρα να την παρουσιάσει ολοκληρωμένα. Όχι με γενικόλογες εξαγγελίες, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο, κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφείς απαντήσεις για το πώς θα χρηματοδοτηθούν όσα υπόσχεται. Ποιες πολιτικές θα συνεχίσει, ποιες θα ανατρέψει και με ποιους πόρους θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του χωρίς να μεταφέρει το κόστος στους δημότες;

Οι πολίτες έχουν ακούσει αρκετές φορές την ίδια αφήγηση της διαρκούς καταγγελίας. Αυτό που αναζητούν πλέον δεν είναι άλλος ένας πολιτικός που θα τους εξηγήσει τι φταίει, αλλά κάποιος που θα αποδείξει ότι ξέρει πώς λύνονται τα προβλήματα. Αυτό είναι ολοφάνερο ότι το έχουν βρει στο πρόσωπο της σημερινής διοίκησης του κ. Γιάννη Μυλωνάκη.

Καλό είναι ο κ. Οικονόμου να συνταχθεί με τους δημότες του και να παρουσιάσει προστάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης. Γιατί η αξιοπιστία δεν χτίζεται πάνω στη μόνιμη άρνηση ούτε στην αδιάκοπη σύγκρουση. Χτίζεται με σχέδιο, ευθύνη και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Και εκεί, τελικά, κρίνονται όλοι.

Τελευταία Νέα

Γιώργος Οικονόμου: Ο αυτοδιοικητικός που υπόσχεται… διαφάνεια με καταγγελίες και όχι με πράξεις

Αγία Παρασκευή: Ο Γιώργος Οικονόμου έχει επιλέξει να οικοδομήσει...

Γιώργος Οικονόμου: Εκείνοι είναι οι λάθος και αυτός ο Mr. «σωστός»

«Τι είχες Γιώργο, τι είχα πάντα» λέει μία λαϊκή...

ΕΝΠΕ: Αυτές είναι οι 13 προτάσεις για τη νησιωτικότητα

ΕΝΠΕ: Η συμμαχία των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών της χώρας,...

Στο Μαξίμου ο Δούκας – Η καθημερινότητα των Αθηναίων στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Μητσοτάκη

Χάρης Δούκας: Η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν...

Λάμπρος Σκλαβούνος: Νέος πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο δήμαρχος Αιγάλεω

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Λάμπρος...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες