24ωρη απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 24 Απριλίου

Ακολουθήστε μας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της με βασικά αιτήματα τη μονιμοποίηση των εργαζομένων και την ενίσχυση των αποδοχών τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όχι στην ομηρία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. και στις λοιπές δομές των Ο.Τ.Α.», ενώ τίθεται ως άμεση προτεραιότητα «εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά «κατάργηση της “διάταξης” Βορίδη», καθώς και «πραγματικές αυξήσεις και άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού», θέτοντας στο επίκεντρο τη συνολική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον χαρακτήρα των υπηρεσιών, με το σύνθημα «Ο.Τ.Α. για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες» να αποτυπώνει τη βασική γραμμή της κινητοποίησης.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 π.μ. στην Αθήνα, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24).

Τελευταία Νέα

Μονεμβασιά: Τέλος στα χρόνια προβλήματα – Νέα υδρευτική γεώτρηση στην Ελίκα

Μονεμβασιά: Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας υδρευτικής γεώτρησης στη...

Περιστέρι: Ο αθλητισμός στην κορύφωσή του – Εγκαινιάζεται το ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου 8×8

Περιστέρι: Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,...

Αυτές είναι οι 624 παραλίες στην Ελλάδα που πήραν Γαλάζια Σημαία το 2026

Με 624 βραβευμένες ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά...

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Αυτός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γενικού...

ΕΝΠΕ: «Στόχος η αυτοτέλεια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης» – Το μήνυμα του Χατζημάρκου στον Λιβάνιο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιώργος Χατζημάρκος, έστειλε...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες